Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O garnitura care poate fi servita si ca o salata calda daca ii adaugi bucatele de feta sau branza de capra.
Metoda de preparare
Spala bine cartofii si taie-i in cuburi. Fierbe-i in apa cu sare pana cand se inmoaie.
Spala fasolea verde, taie-i capetele pastaii si rupe-o in bucati. Opareste-o timp de 3-5 minute in apa clocotind.
Amesteca-le intr-un bol cu porumbul din conserva si ceapa calita intr-o lingura de ulei.
Topeste untul intr-o tigaie si lasa-l pe foc pana cand capata o culoare bruna. Ia tigaia de pe foc si adauga sucul de lamaie. Toarna acest sos fierbinte peste legumele puse in bol si amesteca bine. Condimenteaza cu sare si piper si branza faramitata (daca folosesti).
Sursa reteta si foto: The Kitchn
INGREDIENTE
- porumb
- piper
- sare
- 110g feta sau branza de capra (optional)
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 60g unt
- 1 ceapa feliata subtire
- 150g porumb din conserva
- 450g fasole verde
- 450g cartofi rosii