< 1h 30min
mediu
Internationala
Galustele cu prune sunt, pentru multi copii crescuti in Romania, desertul preferat. Imaginile cu bunica in fata aragazului, pregatind gustosul desert le-au ramas multora adanc intiparite in memorie.
Andreea Esca si Ioana Maria Moldovan sunt doua dintre vedetele care se regasesc in descrierea de mai sus. Mai mult, Ioana indrageste atat de tare desertul, incat a tinut sa le impartaseasca reteta si cititorilor de pe blog.
1.Se pregatesc prunele (puteti folosi si prune din compot): se curata de samburi, cu grija, sa nu le rupem si se presara cu zahar amestecat cu scortisoara, dupa gustul fiecaruia.
2.Intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul cu o lingura de unt si se prajeste pesmetul, atentie sa nu-l prajiti tare, si se adauga zahar dupa gust.
3.Cartofii, se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, praful de sare, putin zahar, 2-3 linguri de ulei si ouale, iar apoi se amesteca. Se obtine un aluat care se intinde pe masa si se taie in forma de patrat in care asezam cate o pruna. Astfel se formeaza gomboturile si se pun in oala cu apa clocotind.
4.Se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, apoi se scot in tigaia cu pesmet prajit.
5.Se servesc caldute si presarate cu zahar (si eventual putina scortisoara).
Mai multe retete gatite de Ioana gasiti pe blogul ei: ioana.acasatv.ro
- praf de copt
- 50-75 ml ulei de floarea soarelui
- 150 gr unt
- 500 gr pesmet
- scortisoara
- zahar
- un praf de sare
- 2 oua
- 350 gr faina
- 1 kg cartofi