Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Spala si usuca fructele de padure. Intr-o oala mica, amesteca apa, laptele si sarea. Pune-le la fiert. Cand au fiert, adauga mierea si amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste. Pe urma, adauga fulgii de ovaz, scortisoara si da focul la mediu. Lasa pe foc inca 5 minute si amesteca din cand in cand, pana fulgii de ovaz devin moi si terciul incepe sa se ingroase. Adauga apoi semintele de in si fructele de padure si mai lasa pe foc inca 2 minute. Ia oala de pe foc si pune-o totul intr-un bol.
Pentru o textura mai cremoasa, adauga putin iaurt lichid. Presara o lingurita de migdale maruntite deasupra si pune cateva fructe de padure proaspete.
Sursa: sweetsensation-monchi.blogspot.ro
INGREDIENTE
- fulgi de ovaz
- 1 lingurita migdale maruntite
- 2 linguri iaurt lichid
- 150g fructe de padure
- 1 lingurita seminte de in
- 3 linguri fulgi de ovaz
- 1 lingurita miere
- putina sare
- 100ml lapte degresat
- 100ml apa
- fructe de padure proaspete