Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Alege o frittata in loc de omleta pentru o masa mai satioasa.
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 190C
Bate ouale cu smantana si adauga ceapa verde si cimbrul.
Incinge uleiul intr-o tigaie cu coada metalica, pe care sa o poti pune si in cuptor. Prajeste cartofii cu sare si piper pana cand se rumenesc si toarna peste ei amestecul cu oua, pe care sa il distribui uniform in toata tigaia. Lasa pe foc pana cand incepe sa se intareasca pe margini.
Pune tigaia la cuptor si coace 10 minute. Apoi adauga feta si mai lasaa 10 minute la copt pana cand branza se topeste.
Serveste frittata fierbinte cu decor din ceapa verde tocata.
Sursa reteta si foto: Martha Stewart
INGREDIENTE
- oua
- 3 cartofi feliati subtire
- 2 linguri ulei de masline
- piper
- sare
- 2 lingurite cimbru
- 8 cepe verzi feliate subtire
- 120ml smantana de gatit
- 10 oua
- 150g feta faramitata