< 30 min
usor
Internationala
Un fel de mancare pe care il poti savura si cald si rece. O frittata isi poate face loc si la cina, si la micul dejun.
Incinge cuptorul la 200C.
Caleste ceapa intr-o tigaie (cu maner de metal) unsa cu ulei, pana cand incepe sa se rumeneasca, Adaug cartofii congelati si un praf de sare si gateste-le impreuna cateva minute pana cand cartofii se rumenesc si se patrund.
Adauga ardeiul gras si cimbrul si mai lasa-le impreuna 1-2 minute la foc mediu. Apoi, toarna ouale batute si amesteca putin pana cand legumele sunt distribuite uniform. Presara feta faramitata deasupra si lasa tigaia pe foc mic timp de 3-5 minute pana cand amestecul se incheaga pe margini.
Pune tigaia in cuptorul incins timp de 5-10 minute pana cand amestecul cu oua se intareste complet si se desprinde usor de pe marginile tigaii.
Serveste frittata calda.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
- cartofi
- 120g feta faramitata
- 6 oua batute
- 1 lingurita cimbru tocat
- 2 ardei rosii tocati in cubulete
- 350g cartofi congelati
- 1 ceapa tocata