< 2h
usor
Franceza
Cauti o retete perfecta pentru frigul de afara? Iti propunem o friptura de vita aromata in sos de vin.
Se incalzesc 50 g unt si se prajesc in el legumele fin taiate. Se adauga ierburile aromatice, tocatura si se lasa 15 minute, miscand vasul din timp in timp. Se pune faina, se rumeneste putin, apoi se adauga vin alb, o lingura de vin de Madera si se lasa sa fiarba pana la primul clocot.
Se pun sarea, piperul, restul de vin de Madera, iar sosul astfel preparat se pastreaza la cald.
Se incalzeste restul de unt si se rumeneste muschiul pe toate fetele; se reduce focul, se acopera si se lasa 30 min. la foc moale; carnea se stropeste din când in când cu supa de vita. Se taie muschiul in felii si se pune sare.
Se serveste cu sosul de vin de Madera si cu garnitura de legume.
Sursa reteta: www.beaujolais.ro
- carne de vita
- piper
- sare
- 100g vin de Madera
- 100g vin vin alb sec
- 300g supa supa de vita
- 1 lingura de faina
- 100g unt
- 2 bucati de ceapa frantuzeasca (salota)
- 1 ramura de telina
- 2 bucati de ceapa
- 100g carne de vita tocata
- 1 morcov
- 1,2 kg carne de vita (muschi de vita)