< 1h 30min
mediu
Internationala
Scoate carnea din frigider cu 30 de minute inainte sa gatesti. Incinge cuptorul la 200C.
Cresteaza muschiul de vita la intervale de 2cm, spala carnea si usuca-o pe servetele de hartie. Condimenteaza-o cu sare si piper.
Rumeneste carnea in 2 linguri de ulei incins, pe toate partile, timp de 9 minute. Pune-o intr-o tava de copt, presara cimbrul. Aseaza in jurul bucatii de carne telina si cartofii taiate cubulete si amestecate cu 2 linguri de ulei.
Condimenteaza totul cu sare si piper si pune la cuptor imp de 40 de minute pana cand muschiul de vita este mediu facut.
Scoate carnea pe un tocator si acopera-o timp de 15 minute cu o folie de aluminiu.
Intre timp, pregateste salata, amestecand cresonul cu un dressing din 2 linguri de ulei, otet, sare, piper si suc de lamaie.
Serveste friptura cu legumele rumenite si salata.
Sursa reteta si foto: Martha Stewart
- carne de vita
- 1 legatura creson
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 lingura suc de lamaie
- 300g cartofi noi
- 2 radacini telina
- 2 linguri frunze cimbru
- 6 linguri ulei de masline
- piper
- 1.1kg carne de vita muschi
- sare