< 1h
usor
Internationala
O reteta pentru felul principal care poate fi servita si atunci cand ai invitati la masa. O friptura gustoasa si frageda langa legume sanatoase.
Incinge cuptorul la 230C.
Intr-un bol amesteca pastarnacul, cartofii si morcovii cu 3 lingurite de rozmarin, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1 lingura apa si 2 linguri ulei.
Unge carnea de vita cu 1 lingura ulei de masline si usturoi si condimenteaza-o cu restul de rozmarin, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper.
Aseaza carnea intr-o tava de copt unsa cu ulei, imprastie legumele in jurul ei si pune la copt. Verifica din 20 in 20 de minute pana cand carnea atinge temperatura interna de 63C.
Scoate carnea pe un platou si acopera-o cu folie de aluminiu timp de 5 minute. Pune tava cu legume inapoi in cuptor, dar opreste focul. Amesteca iaurtul, hreanul si otetul intr-un bol.
Serveste felii de friptura cu sos de iaurt si chives presarate deasupra, alaturi de legume fierbinti.
Sursa reteta si foto: Epicurious
- carne de vita
- 2 linguri chives tocate
- 2 lingurite otet de vin
- 2 linguri hrean ras (la borcan)
- 80g iaurt grecesc
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 3 linguri ulei de masline
- 450g carne de vita (muschiulet)
- 1 lingurita usturoi tocat marunt
- 250g morcovi curatati si feliati pe diagonala
- 4 lingurite rozmarin proaspat tocat
- 450g cartofi curatati si feliati
- 350g pastarnac curatat si feliat pe diagonala