> 2h
usor
Internationala
O friptura suculenta servita langa o crema revigoranta cu hrean si piper roz.
Pregateste crema de hrean:
Amesteca smantana intr-un bol cu ajutorul unui tel pana devine ca o spuma. Adauga hreanul, 1 lingurita de piper roz si sare, dupa gust. Acopera bolul si pune crema la rece.
Pentru friptura:
Amesteca usturoiul, cimbrul, sarea si restul de piper roz si freaca cu acest amestec muschiul de vita. Inveleste bine in folie alimentara si pune la rece cel putin 24 de ore. Trebui sa scoti muschiul din frigider cu 1 ora inainte sa il pui la cuptor.
Incinge cuptorul la 200C. Presara rozmarinul pe baza unei tavi de copt.
Incinge uleiul si untul intr-o tigaie de fonta si prajeste muschiul de vita intreg, timp de 5 minute, la foc mediu, pana cand se rumeneste pe toate partile. Pune muschiul in tava pregatita.
Pune la cuptor cel putin 30 de minute daca vrei o friptura "medium-rare". Verifica temperatura cu un termometru de carne. Ar trebui sa indice 52C in mijlocul bucatii de carne.
Scoate carnea pe un tocator si lasa-o 15 minute inainte sa o feliezi.
Serveste friptura calda cu crema de hrean.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- carne de vita
- 2-3 fire rozmarin
- 1.3kg carne de vita (muschi)
- 2 lingurite sare
- 1 lingura cimbru tocat
- 3 catei usturoi tocati
- 2 lingurite piper roz macinat
- 2 linguri hrean ras
- 140g smantana
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt