< 2h
usor
Internationala
Incinge cuptorul al 190C. Imbraca o tava de copt cu folie de aluminiu si leaga muschiul de porc cu o sfoara, ca sa sa isi mentina forma pe parcursul coacerii.
Unge carnea cu ulei si condimenteaza-o cu sare si piper. Pune carnea in tava si rumeneste la cuptor timp de 30 de minute, intorcand-o o data.
Intre timp, amesteca dulceata de caise cu cafeaua instant, mustarul, sosul Worcestershire, usturoiul si cuisoarele intr-o tigaie si pune pe foc mediu. Lasa sa dea tot amestecul in clocot, amestecand frecvent in tigaie.
Dupa cele 30 de minute scoate carnea de porc din cuptor si unge-o cu jumatate din acest amestec. Pune-o din nou la cuptor intre 20 si 40 de minute pana cand un termometru de carne indica 60C.
Scoate carnea pe un platou si lasa-o sa stea asa timp de 10 minute. Intre timp, combina restul de amestec cu caise si cafea cu supa concentrata si fierbe pe foc mediu, timp de 5 minute.
Serveste friptura cu acest sos.
Sursa reteta si foto: Delish
- carne de porc
- 120ml supa concentrata de pui sau vita
- 2 catei usturoi tocati
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 4 lingurite sos Worcestershire
- 2 linguri mustar Dijon
- 2 linguri cafea instant
- 200g dulceata caise
- 1/2 lingurita piper
- 3/4 lingurita sare
- 1 lingura ulei de masline
- 1kg muschi de porc