2h
usor
Marocana
Sunt cea mai simpla varianta pentru o cina usoara de vara. Serveste aceste frigarui alaturi de o portie de cuscus pentru o masa marocana autentica.
Amesteca intr-un bol usturoiul, pasta de chilli, uleiul de masline, chimionul, coriandrul si putina sare. Pune totul intr-o punga cu fermoar si adauga pulpele taiate in 36 de bucati mici. Agita bine, astfel incat condimentele sa imbrace carnea de pui, si pune totul la frigider timp de 2 ore.
Pregateste 12 frigarui din lemn inmuindu-le in apa timp de 30 de minute. Incinge gratarul.
Scoate carnea de pui din marinada si aseaza pe frigarui, alternand, cate 3 bucati de carne, urmate de 1 felie de ardei gras, 1 rosie cherry. Condimenteaza cu sare si pune-le pe gratar. Lasa-le sa se friga cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Serveste-le cu cate o lingura de iaurt.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- carne de pui
- 60g iaurt gras
- 12 rosii cherry
- jumatate ardei gras galben taiat in 12 bucati
- 4 pulpe pui dezosate si fara piele
- sare
- 1/2 lingurita coriandru uscat
- 1 lingurita chimion macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura usturoi zdrobit
- 1 lingura pasta chilli