< 30 min
usor
Internationala
In amestecul clasic de fondue elvetienii pun si un strop de vin. Noi iti propunem reteta revistei Food&Wine in care, la savoarea vinului, se adauga si aromele din whiskey.
Amesteca intr-un bol branzeturile cu amidonul. Freaca vasul de fondue cu cateii de usturoi (ii folosesti doar pentru a da aroma amestecului de branza).
Incalzeste la foc mediu vinul in vas. Ai grija sa nu il fierbi, altfel isi va pierde din tarie. Cand s-a incalzit si e aproape sa fiarba, adauga din amestecul de branza, in 4 etape, amestecand continuu si lasand branza sa se topeasca inainte sa adaugi urmatoarea transa.
Adauga cele 3 linguri de whiskey si lasa amestecul cu branza sa fiarba timp de 3 minute. Condimenteaza cu sare si piper si esti gata sa le servesti prietenilor o gustare fierbinte alaturi de crutoane de paine si betisoare de morcov.
Sursa reteta si foto: Food & Wine
- cheddar
- 230ml vin alb sec
- 2 catei usturoi taiati in jumatate
- 2 linguri amidon
- 250g branza Monterey Jack (o poti inlocui cu Provolone sau Mozzarella)
- 450g cheddar ras
- 3 linguri whiskey
- sare
- piper