< 2h
mediu
Internationala
Ce alta reteta ar fi mai potrivita pentru toamna! Bucatele de dovleac rumenit in cuptor, inmuiate intr-un amestec cremos de Gruyère si Emmentaler.
Prajeste feliile de bagheta timp de 7-8 minute in cuptorul incins pana cand se rumenesc. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Taie un capac dovleacului, curata-l de seminte si condimenteaza-l cu sare.
Amesteca smantana, supa, nucsoara, 1 lingurita de sare si ½ lingurita de piper intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca bine branzeturile rase.
Aseaza in dovleac, in straturi, felii de bagheta prajita, branza rasa si amestec cu smantana. Continua pana cand umpli tot interiorul dovleacului pana la 1 cm de capac.
Acopera cu capacul si pune ulei intr-o tava de copt. Unge si exteriorul dovleacului cu ulei de masline si coace-l la 230C pana cand pulpa dovleacului devine moale si umplutura s-a umflat. Iti trebuie in jur de 1 ora si jumatate.
Sursa: Revista Gourmet
- dovleac
- ½ lingurita nucsoara macinata
- 250g gruyere ras
- 250g branza Emmentaler rasa
- 230ml zeama de supa de pui
- 1 dovleac de copt mediu (3,5 kg)
- 1 bagheta mare, taiata in felii de 2 cm grosime
- 1 lingura ulei de masline