< 2h
mediu
Internationala
Pregateste mai intai nugatina din:
- 100ml lapte
- 100ml sirop de glucoza
- 250g unt
- 300g zahar
- 5g pectina
- 250g fulgi de migdale
- 50g boabe de cacao maruntite
- 1 lingurita sare
- un praf de piper
Fierbe impreuna laptele, siropul de glucoza, untul si zaharul. Pastreaza 1-2 linguri zahar pe care sa le amesteci cu pectina.
Odata ce amestecul atinge punctul de fierbere adauga pectina cu zahar si bate cu un tel.gateste amestecul pana cand atinge 106C. Ia de pe foc si adauga restul ingredientelor amestecand ca sa le distribui uniform.
Intinde acest amestec cand mai subtire cu putinta intre doi foi de silicon si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. apoi taie-o in bucati.
Pregateste prajitura fondant:
Topeste untul si ciocolata impreuna intr-o oala pana cand se formeaza un sos gros.
Bate ouale, galbenusurile si zaharul si adauga amestecul in ciocolata topita si lasata sa se racoreasca.
Cerne faina si incoropreaza-o in amestec.
Unge si tapeteaza cu faina 10 forme rotunde mici de sufleu. Raceste-le in frigider.
Toarna amestecul in aceste forme pana la 2/3 din inaltimea formelor. Coace la 200C timp de 8-10 minute.
Serveste fiecare prajitura cu bucati de nugatina si inghetata de vanilie.
Sursa reteta si foto: www.greatbritishchefs.com
- ciocolata
- 250g zahar
- 5 galbenusuri
- 5 oua
- 250g unt
- 250g ciocolata neagra
- 125g faina