Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Pregateste un aluat de pizza dupa reteta de AICI.
Amesteca feliile de vinete cu 1 lingurita sare si aseaza-le intr-o sita sa se scurga timp de 30 minute. Usuca feliile pe servetele de hartie.
Incinge cuptorul la 200C.
Intinde aluatul de pizza pe masa tapetata cu faina. Presara malaiul intr-o tava si aseaza peste el aluatul intins.
Unge aluatul cu 3 linguri ulei de masline si presara jumatate din cascaval. Aseaza feliile de vinete, unge cu alte 3 linguri de ulei de masline, presara oregano si adauga restul de cascaval. Lasa sa se dospeasca timp de 30 minute.
Pune focaccia la copt timp de 20 minute pana cand se rumeneste frumos.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
INGREDIENTE
- vinete
- 2 linguri malai
- 450g aluat de pizza
- sare
- 1 vanata medie taiat rondele
- 6 linguri ulei de masline
- 200g cascaval (Emmentaler) ras
- 2 linguri oregano tocat