> 2h
mediu
Italiana
Pregateste jumatate de portie de aluat de paine dupa reteta de AICI.
Incinge cuptorul la 220C si unge tava in care vei pune focaccia cu putin ulei de masline.
Scoate aluatul din bolul in care l-ai lasat la dospit si aseaza-l pe blatul de lucru tapetat cu faina. Se va dezumfla usor, dar nu e nicio problema.
Incorporeaza in aluat maslinele feliate si frunzele rupte de pe crengutele de cimbru, framantand usor.
Pune aluatul in tava pregatita si intinde de el cu mainile, astfel incat sa formezi un dreptunghi si acoperi aproape toata suprafata tavii.
Acopera tava cu folie alimentara si lasa la dospit inca 30 minute. Cu degetul inmuiat in faina apasa din loc in loc la suprafata aluatului.
Picura deasupra aluatului jumatate din uleiul de masline si presara generos fulgi de sare de mare.
Coace focaccia timp de 25-30 minute pana cand e aurie, apoi picura si restul de ulei.
Cat e inca fierbine scoate-o din tava si lasa-o sa se raceasca putin. Rupe-o in bucati si serveste-o imediat.
- faina
- sare de mare grunjoasa
- 3-4 linguri ulei de masline
- 85g masline verzi fara samburi
- 4 fire cimbru
- 1/2 portie aluat de paine