Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Britanicii se dau in vant dupa fish fingers, care sunt promovate mai ales de restaurantele fast-food si sunt preferate de copii. Nu trebuie sa te mai intrebi cat de sanatoasa e mancarea pe care le-o dai celor mici daca gatesti chiar acasa delicioasele fish fingers. Si nu va trebui sa folosesti tigaia sau ulei incins.

Metoda de preparare

Curata si taie cartoful pe lungime in 12 felii subtiri.

Pune pe o tava hartie de copt si pune la copt feliile de cartof dupa ce le-ai amestecat bine cu 2 linguri de ulei. Tine-le la cuptor timp de 20 de minute la 220C.

Intre timp, pune pesmetul intr-un bol, adauga untul topit si amesteca bine.

Pune faina pe o farfurie si oul batut intr-un castron. Acum ia fiecare fasie groasa de file de peste condimenteaz-o cu sare si tavaleste-o prin faina, scufund-o putin in oul batut si apoi presara deasupra ei putin pestemt amestecat cu unt.

Toate aceste operatiuni trebuie sa fie gata pana cand trec cele 20 de minute in care cartofii au stat la cuptor. Scoate tava cu cartofi si muta-i pe toti pe o parte a tavii. Aseaza apoi si fileurile de peste si baga din nou in cuptor. In 15-20 de minute pestele ar trebui sa fie patruns bine astfel incat sa il poti taia cu o furculita, iar feliile de cartofi vor fi crocante si aurii.

Aseaza-le pe o farfurie mare si pune alaturi o portie de salata coleslaw.