Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Aparuta in Italia, la inceputul secolului 20, reteta a prins foarte bine la turistii americani. Acestia au dus reteta in Statele Unite, acum fiind mai intalnita in bucatariile de acolo decat in cele din Italia.
Metoda de preparare
Pastele se fierb in apa cu sare urmand indicatiile inscrise pe ambalaj.
Separat se incalzeste smantana cu un praf de nucsoara. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se pana se topeste, si se continua cu branza rasa.
In acest sos se pun pastele fierte si scurse de apa care se condimenteaza cu piper si se servesc cu parmezan ras.
Reteta video o gasiti aici
INGREDIENTE
- paste
- parmezan ras
- piper negru
- 150 gr smantana pentru gatit
- un praf de nucsoara
- 100 gr branza gruyere
- 1 lingura de unt
- 400 gr paste (fettucine)