< 30 min
usor
Italiana
Curata ciupercile cu un cutit si o periuta. Evita pe cat posibil sa le speli in apa. Separa piciorusul de palaie si toaca-l.
Toaca salota marunt si soteaza-o cu usturoiul zdrobit intr-o lingura ulei de masline incins. Adauga cimbrul si coditele de ciuperci tocate. Gateste totul timp de 10 minute, la foc mediu.
Feliaza palariile ciupercilor si soteaza-le in restul de ulei pe foc mare. Adauga-le peste restul ingredientelor pregatite mai devreme. Scoate crengutele de cimbru si adauga in aceeasi oala Parmezanul, smantana, sare si piper. Gateste 1-2 minute.
Intre timp, fierbe pastele al-dente, scurge-le si amesteca-le cu sosul de ciuperci. Presara putin parmezan si serveste foarte fierbinte.
Sursa reteta si foto: www.saveur.com
- hribi
- piper
- sare
- 3 linguri parmezan ras
- 120ml smantana de gatit
- 2 crengute cimbru
- 5 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 salota (hasma)
- 450g hribi
- 400g paste fettuccine cu ou