Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Desi inca nu a venit iarna (si aparent nici macar nu a trecut vara), poate ti se intampla si tie sa te mai apuce cate o pofta de o mancare tipica pentru sezonul rece, asa cum patesc eu. De data aceasta, vorbim despre fasolea cu ciolan, prima reteta pe care am invatat-o de la mama. Imi placea atat de mult si o ceream atat de des, incat s-a saturat sa o tot gateasca saptamanal. Am fost placut surprinsa de cat de usor se face; imi imaginam, cumva, ca fasolea cu ciolan este un fel de next level in care ajung bucatarii, dar din fericire se invata foarte repede.
Metoda de preparare
Curata cepele si spala-le bine. Taie-le apoi marunt (sau da-le prin robotul de bucatarie). Taie ciolanul in bucati mici, spre medii (cat o inghititura). Pune apa la fiert intr-un ibric, ca sa ai mereu la indemana apa fiarta.

Incinge uleiul intr-o oala mare si adauga apoi ceapa. Caleste-o cu putina sare, ca sa nu se arda. Adauga doua linguri de sos de rosii si o lingura de bulion de ardei si caleste inca putin ceapa impreuna cu acestea.

Adauga ciolanul si caleste-l timp de 5 – 7 minute impreuna cu ceapa si sosurile. Pune apa fiarta din ibric, cat sa acopere putin carnea si las-o sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Intre timp, scurge fasolea din conserve si spal-o bine.

Dupa ce a fiert carnea, adauga fasolea, inca putina sare si niste piper, dupa gust si lasa-le sa fiarba impreuna inca 10 minute. In ultimele 5 minute, adauga doua-trei foi de dafin.

Serveste cu placere, dupa o gura de visinata, sau orice tarie autohtona la alegere!
Raluca