Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Orientul Mijlociu
Orientul Mijlociu
Metoda de preparare
Scurge nautul si lasa-l sa se usuce timp de 2 ore.
Marunteste cu un robot de bucatarie nautul amestecat cu ceapa, usturoiul, menta, coriandrul, painea, oul, sarea si piperul, chimionul si sucul de lamaie. Trebuie sa se formeze o pasta densa, omogena, din care sa faci niste chiftelute potrivite ca marime.
Lasa-le sa stea 5-10 minute.
Incinge uleiul si prajeste chiftelele de naut cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
Serveste falafel cu sos cu iaurt si lipii.
Sursa reteta si foto: Food52.com
INGREDIENTE
- naut
- 240ml ulei vegetal pentru prajit
- sucul de la o lamaie
- 2 lingurite chimion
- 1/2 lingurita piper
- un praf de sare
- 1 bucata paine
- 1 ou (optional)
- 2 catei usturoi
- 1/2 legatura coriandru tocat
- 1 ceapa mica
- 1/2 legatura menta
- 400g naut (pus la inmuiat peste noapte)