Timp preparare:
30 min
30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Britanica
Britanica
Metoda de preparare
Pregateste mai intai ghimbirul zaharisit:
Pune apa la fiert si adauga zaharul tos, fasiile de ghimbir si sucul de lamaie. Gateste-le pe foc mic timp de 5 minute, apoi lasa-le sa se raceasca 15 minute. Intinde ghimbirul pe o tava si pune-l la cuptor, la foc mediu timp de 5-6 minute, pana cand se usuca si se rumeneste. Lasa-l sa se raceasca pana cand pregatesti desertul.
Mixeaza intr-un bol crema de branza, frisca lichida si zaharul pudra pana cand capata consistenta unui mousse tare.
Imparte cubuletele de mango in 8 parti egale si monteaza desertul in pahare. Incepe cu o parte de bucati de mango, urmata de o parte frisca, inca o parte bucati de mango si fasii de ghimbir zaharisit.
Sursa reteta si foto: Food Punch
INGREDIENTE
- mango
- sucul de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite ghimbir taiat fasii subtiri
- 60ml apa
- 50g zahar tos
- 2 mango taiate in cubulete
- 30g zahar pudra
- 150ml frisca lichida
- 200g crema de branza