> 2h
usor
Britanica
Incinge cuptorul la 170C.
Pregateste jeleul din 500g mure cu sucul de la jumatate de lamaie, 100g zahar, otetul balsamic si 80ml apa. Pune-le pe toate la fiert, intr-o oala, pe foc mic, timp de 6 minute. Paseaza, apoi, totul printr-o sita pentru a indeparta samburii. Adauga gelatina inmuiata, amesteca bine si lasa sa se racoreasca.
Imparte jeleul in 6 pahare cu cateva mure intregi asezate la baza. Pune la rece pentru cel putin 2 ore.
Pune restul de mure, 150g zahar, sucul si coaja de la o lamaie si jumatate intr-o oala. Gateste-le timp de 6 minute si lasa-le sa se racoreasca.
Bate frisca impreuna cu zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie. Apoi, incorporeaza in ea amestecul cu mure fiert mai devreme. Imparte frisca in cele 6 pahare peste jeleul intarit.
Pentru a pregati toppingul, amesteca fulgii de ovaz cu semintele de floarea soarelui, scortisoara, mierea, zaharul brun, stafidele si un praf de sare. Intinde acest amestec pe o tava de copt si pune-l la cuptor timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand. Lasa-l sa se raceasca si apoi presara o lingura din el la suprafata fiecarui pahar cu frisca si jeleu.
Sursa reteta si foto: Channel4
- mure
- 125g stafide
- 50g zahar brun
- 50g Seminte de floarea soarelui
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri miere
- 200g fulgi de ovaz
- 1 pastaie vanilie
- 25g zahar pudra
- 500ml smantana pentru frisca
- 6g gelatina inmuiata in apa rece
- 1 lingura otet balsamic
- 250g zahar
- sucul de la 2 lamai
- 1kg mure