> 2h
avansat
Internationala
Incinge cuptorul la 200C.
Cu ajutorul degetelor indeparteaza pielea, astfel incat sa formezi un buzunar intre piele si carne.
Pregateste umplutura:
Toarna peste cuscus apa fierbinte si amesteca. Acopera cu un capac si lasa asa timp de 10 minute, pana cand lichidul este absorbit. Amesteca din nou cu o furculita.
Intre timp, caleste ceapa, usturiul coaja de lamaie, chimionul si cimbrul in 50g d eunt incins, timp de 5 minute pana cand ceapa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper. Lasa deoparate sa se raceasca timp de 15 minute.
Adauga acest amestec cu ceapa impreuna cu merisoarele, fisticul si patrunjelul tocat in cuscus. Apoi pune ouale usor batute si incorporeaza-le.
Umple cu acest amestec buzunarul format intre piele si pieptul de curcan. leaga fiecare bucata de piept astfel umplut cu sfoara de bucatarie, la intervale de 2 cm.
Incinge 25g unt si uleiul d emasline intr-o tigaie, la foc mediu. Prajeste pieptul umplut timp de 6-8 minute pana cand se rumeneste pe toate partile.
Transfera bucatile de carne intr-o tava si pune-le la cuptor timp de 1 ora, apoi acopera tava cu folie de aluminiu si mai lasa inca 1 ora.
Lasa friptura sa se raceasca in tava. Apoi inveleste fiecare bucata de piept in folie de alumiu si lasa sa se raceasca peste noapte in frigider.
Serveste cu sos de merisoare.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- carne de curcan
- sare
- 75g fistic tocat
- patrunjel tocat
- 2 oua
- 75g merisoare uscate
- 1 lingurita chimion
- 2 linguri cimbru tocat
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 2 lingurite coaja lamaie
- 1 ceapa rosie feliata subtire
- 250ml apa fierbinte
- 50g unt
- 2.25kg file piept curcan cu piele
- 190g cuscus
- 2 linguri ulei de masline
- 25g unt
- piper