Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Pentru Cupcakes:

Incinge cuptorul si pregateste o tava pentru 12 briose cu hartii colorate.

Cerne faina, cacaua, zaharul, parful de copt, amidonul, bicarbonatul si sarea.

Intr-un alt bol amesteca iaurtul, cafeaua, uleiul, oul si 1 lingurita extract de vanilie. Toarna ingredientele lichide  peste cele uscate si mixeaza-le timp de 2 minute, la viteza medie.

Imparte aluatul in tava de briose si coace-le 15-17 minute.  Scoate-le din tava cat sunt fierbinti si pune-le sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema pentru decor:

Amesteca zaharul pudra cu untul moale pana cand se omogenizeaza. Adauga ciocolata topita si continua sa amesteci cu un mixer la viteza mica. Pune si ciocolata tartinabila, laptele, 2 lingurite extract de vanilie si un praf de sare si amesteca sa le incorporezi.

Decoreaza cu crema cei 12 cupcakes dupa ce s-au racit cu ajutorul unui pos de patiserie si presara deasupra bomboane colorate.

Sursa reteta si foto: sweetapolita.com