30 min
usor
Americana
Incinge cuptorul la 180C si aseaza hartii speciale intr-o tava de briose de 12 portii.
Topeste ciocolata si untul la bain-marie. Ia de pe foc si adauga zaharul si ouale. Mixeaza pana se omogenizeaza. Adauga cacaua cernuta si incorporeaza.
Imparte aluatul in formele de briose din tava pregatita. Coace timp de 15-20minute pana cand prajiturelele sunt elastice la atingere.
Lasa-le sa se raceasca timp de 30 de minute inainte sa pui glazura.
Pentru glazura pune laptele la fiert cu pudra de lavanda. Cand da in clocot, ia de pe foc, acopera cu un capac si lasa la infuzat timp de 10 minute.
Strecoara laptele si amesteca-l cu zaharul pudra si colorant alimentar pana cand obtii nuanta dorita. Decoreaza cupcakes cu galzura si lasa-le la rece timp de 15 minute.
Sursa reteta si foto: wallflowergirl.co.uk
- ciocolata
- 1/2 lingurita lavanda uscata
- colorant alimentar violet
- 360g zahar pudra
- 240ml lapte
- 85g cacao
- 3 oua
- 150g zahar
- 115g unt
- 100g ciocolata neagra tocata