Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Americana
Americana
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C si dizolva cafeaua instant in apa fierbinte.
Bate ouale cu cafeaua, uleiul si extractul de vanilie. Adauga zaharul si mixeaza bine.
Cerne faina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Adauga-le treptat in ingredientele umede. Apoi, incorporeaza smantana.
Toarna compozitia in 2 tavi de briose tapetate cu hartii speciale si pune la cuptor timp de 20 minute.
Scoate briosele pe gratare sa se raceasca.
Pregateste frisca cu cacao pentru decor din:
- 450ml smantana pentru frisca
- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar pudra
Bate smantana cu zaharul pudra si adauga treptat cacaua.
Cand cupcakes s-au racit decoreaza-le cu posul de pastiserie cu aceasta frisca si adauga boabe de cafea trase in ciocolata.
Sursa reteta si foto: HuffingtonPost
INGREDIENTE
- cafea
- 60g smantana
- 1 si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurita praf de copt
- 80g cacao
- 180g faina
- 1 lingurita extract vanilie
- 270g zahar
- 3 linguri ulei vegetal
- 2 lingurite cafea instant
- 240ml apa
- 2 oua