Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pune malaiul cu 1 lingurita de sare la fiert in supa concentrata, pe foc mare. Cand da in clocot, da focul mic si lasa sa fiarba amestecand continuu cu o lingura de lemn, timp de 25-30 minute.

Cand amestecul este foarte gros si se desprinde de pe peretii vasului, adauga putin piper si cimbrul uscat.

Unge o tava de copt cu ulei si intinde mamaliga fierbinte in ea, intr-un strat uniform. Lasa-o sa se raceasca si apoi pune-o in frigider pentru cateva ore.

Incinge cuptorul la 190C, taie mamaliga din tava in cubulete si unge-le cu ulei. Coace cubuletele de mamaliga la cuptor timp de 5 minute, in partea de sus a cuptorului, pana se rumenesc la suprafata.

Serveste-le cu o lingurita de pasta de rosii uscate si nuci, pregatita astfel:

Fierbe 480ml apa si toarna-o peste rosiile uscate. Lasa-le sa se inmoaie timp de 20 minute. Scoate-le din apa.

Macina nucile cu un chopper/ blender. Adauga rosiile si usturoiul si mixeaza sa le maruntesti. Pune sucul de lamaie, 1 lingurita sare, piper dupa gust si rozmarinul. Continua sa mixezi si adauga treptat uleiul de masline.

Daca pasta este foarte groasa adauga putin din apa in care ai lasat rosiile la inmuiat.

Sursa reteta si foto: Foto52