Timp preparare:
2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Pregateste aluatul:

Mixeaza faina, zaharul pudra si untul cu un robot de bucatarie, pana cand amestecul are un aspect grunjos. Adauga 2 linguri de apa rece si mixeaza de cateva ori pana cand se formeaza aluatul. Framanta-l de cateva ori si formeaza din el un disc pe care sa il lasi la rece, in frigider, invelit in folie de plastic.

Incinge cuptorul la 200C.

Intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt pana formezi un disc cu diametrul de 35cm. Aseaza-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie.

Amesteca faina de migdale cu jumatate din zaharul tos si jumatate din cardamon si presara peste discul de aluat. Aranjeaza jumatatile de caise peste aluat si presara peste ele restul de zahar si de cardamon.

Ridica marginile aluatului, astfel incat sa formezi in cadru de 1-2 cm care sa acopere fructele. Unge cu lapte si presara 1 lingura de zahar.

Coace crostata timp de 35 minute pana cand aluatul se rumeneste si caisele sunt moi. Lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au