Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

O reteta de incercat vara asta, pentru un gratar altfel. Serveste crevetii ca aperitiv sau pe langa o garnitura sanatoasa, cum este orezul sau fasolea verde.

Metoda de preparare

Pentru sosul de usturoi si coriandru:

  • 1 capatana mica de usturoi, cu partea de sus taiata
  • 50g frunze de coriandru tocate
  • zeama de la 1 lime
  • 1 lingura vin alb sec
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de chili

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Curata crevetii si apoi usuca-i cu un servetel de hartie. Asezoneaza-i cu sare si lamaie si pune-i in frigider pana te apuci sa-i gatesti.

Taie partea de sus a capatanei de usturoi, fara sa separi cateii. Stropeste-o apoi cu ulei de masline si gateste usturoiul 10-15 minute, pana se inmoaie. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca, apoi toaca-l cat mai marunt.

Pregateste sosul: combina usturoiul copt cu celelalte ingrediente: coriandru, lime, vin, ulei de masline si sosul de chili. Amesteca-le si pune-le deoparte.

Incinge o tigaie de fonta-grill. Toarna putin ulei de masline pe creveti si gateste-i cate 3-4 minute pe fiecare parte. Transfera-i apoi pe un platou si serveste-i alaturi de sos.

Sursa: www.themediterraneandish.com