Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pregateste crema:
Amesteca galbenusurile cu o treime din zahar si adauga faina.
Incalzeste laptele cu restul de zahar si miezul razuit de la pastaia de vanilie. Cand da in clocot, toarna incet laptele fierbinte peste galbenusurile frecate cu zahar, amestecand continuu. Pune inapoi pe foc si lasa sa fiarba 2 minute, amestecand mereu.
Strecoara printr-o sita si lasa crema acoperita cu o folie alimentara de plastic sa se raceasca.
Cand s-a racit incorporeaza in ea frisca batuta.
Aseaza intr-o tava una din folie de cremsint, toarna crema si aseaza deasupra ei cealalta foaie de cremsnit. Lasa prajitura la rece cateva ore sau, mai bine, peste noapte.
Pudreaza cu zahar pudra si portioneaza-o.
INGREDIENTE
- lapte
- zahar pudra
- 1 pachet foi de cremsnit
- 200ml smantana pentru frisca
- 500ml lapte
- 1 pastaie vanilie
- 40g faina cernuta
- 125g zahar
- 6 galbenusuri