< 1h 30min
mediu
Franceza
Un desert propus pentru Saptamana Gustului de chef Mi-Ra si chef Charles Tuillant, de la restaurantul L’Essentiel din Deauville.
Bate galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul se dizolva si amestecul devine aerat ca o spuma.
Sparge pralinele rose si razuieste miezul de la cele doua batoane de vanilie. Pune laptele la fiert si atunci cand da in clocot adauga pralinele si miezul de vanilie. Lasa cateva secunde , ia de pe foc si strecoara printr-o sita laptele devenit acum roz.
Toarna laptele fierbinte peste galbenusuri si amesteca energic. Toarna in recipiente si pune la cuptor, la 90C, timp de 45-50 de minute, in baie de apa. Cand sunt gata lasa-le sa se raceasca.
Daca doresti poti pune o lingurita de zahar deasupra, pe care sa il caramelizezi cu un pistol cu gaz. Sau poti servi crema cu discuri de caramel.
Sursa reteta: Le Gout
- vanilie
- discuri de caramel pentru decor
- 50g pralina rose
- 2 batoane vanilie
- 50g zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 500ml lapte