< 2h
usor
Franceza
Rafinata budinca frantuzeasca este un desert usor de facut.
Incinge cuptorul la 160C si aseaza 6 forme rotunde de sufleu intr-o tava de copt. Amesteca laptele cu frisca lichida intr-o oala si lasa-le pe foc pana dau intr-un clocot. Da-le deoparte.
Bate cu telul ouale intregi, galbenusurile extra, zaharul, un praf de sare si extractul de vanilie intr-un bol. Toarna usor amestecul cu ou peste lapte si nu uita sa bati cu telul continuu. Strecoara tot amestecul printr-o sita deasa si apoi toarna in cantitati egale in formele rotunde pregatite.
In jurul lor, inainte sa pui tava in cuptor, toarna apa fierbinte suficienta cat sa ajunga la jumatatea formelor. Pune tava cu forme in cuptor si coace timp de 30-40 de minute pana cand la suprafata se formeaza o crusta.Creme Brulee esta gata daca atunci cand infigi la mijlocul formei un cutit acesta va iesi curat. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acopera-le cu folie alimentara de plastic si pune-le la frigider.
Daca vrei sa faci toppingul delicios cu zahar caramelizat de deasupra, iti trebuie o lampa speciala de bucatarie cu gaz sau un cuptor cu grill, la care sa poti seta temperatura sau caldura numai in partea superioara. Astfel, vei putea pune zaharul deasupra fomelor cu creme brulee rece si sa le dai la cuptor cateva minute pana cand zaharul se caramelizeaza.
- lapte
- zahar pentru topping
- 1 praf de sare
- 2 lingurite extract de vanilie
- 3 galbenusuri
- 2 oua
- 75g frisca lichida
- 75g zahar
- 350ml lapte