< 2h
mediu
Internationala
Caramelizeaza 7 linguri de zahar la foc mic, pana capata culoarea chihlimbarului. Tapeteaza cu el 4 forme din ceramica termorezistenta (200-250ml) inclusiv pe margini si lasa la racit.
Freaca ouale cu 200g zahar si extractul de vanilie. Apoi, adauga treptat laptele si incorporeaza amestecul de oua.
Toarna acest amestec in formele tapetate cu zahar caramelizat, racite.
Pune vasele intr-o tava mai mare in care adaugi apa calda, astfel incat sa ajunga la jumatatea formelor.
Coace crema de zahar ars in cuptorul incins la 150C, timp de 1 ora. Apoi ridica temperatura la 170C si mai lasa inca 15 minute.
Scoate formele din cuptor si trece un cutit subtire pe marginea lor. Lasa sa se raceasca si apoi pune-le in frigider cateva ore inainte de servire.
Cand le servesti rastorna-le pe farfurioare.
- zahar
- 1 lingura extract vanilie
- 160g+7 linguri zahar
- 4 oua
- 800ml lapte