< 1h 30min
mediu
Internationala
Pune cotletele de vitel la marinat intr-un amestec format din 60ml ulei de masline, crengutele de cimbru si usturoi. Lasa-le asa peste noapte, in frigider.
Fierbe vinul cu jumatate din salota tocata timp de 15 minute, pana cand se reduce la un sfert.
Topetse untul intr-o tigaie si caleste restul de salote tocate, al foc mediu, timp de 3 minute. Adauga faina si ameteca bine, apoi toarna treptat supa concentrata de vita, amestecand continuu pana cand da in clocot si se ingroasa. Adauga vinul deja fiert si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Strecoara sosul intr-o oala si condimenteaza cu sare si piper.
Incinge cuptorul la 170C. Prajeste cotletele de vitel marinate si condimentate cu sare si piper in 2 linguri de ulei, la foc mare, cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
Pune cotletele in cuptor si lasa-le sa se rumeneasca in jur de 10 minute, intorcandu-le o data. (carnea ar trebui sa aiba la mijloc o culoare rozalie).
Serveste carnea cu sosul pregatit si piure de cartofi.
Sursa reteta si foto: Food&Wine
- carne de vita
- sare
- piper
- 450ml supa concentrata de vita
- 2 linguri faina
- 1 lingura unt
- 2 bucati salota (hasma) tocate
- 450ml vin Cabernet Sauvignon
- 4 cotlete vitel cu os
- 1 catel usturoi tocat
- 4 fire cimbru
- 60ml+2 linguri ulei de masline