< 1h
usor
Internationala
O friptura aromata cu un gust puternic al ardeilor iuti poblano indulcit de sosul cu fructe proaspete. Serveste aceasta friptura langa o garnitura de cartofi.
- 2 lingurite pudra de ardei iute poblano (sau orice ardei iute)
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita cimbru uscat
- 4 cotlete de porc cu os (1cm grosime)
- ulei de gatit
- 80 ml zeama de supa de vita
- 2 linguri piure de zmeura (poti folosi si congelata)
Amesteca ardeiul iute cu sarea si cimbrul si freaca cotletele de porc cu acest amestec de condimente.
Incinge bine o tigaie antiaderenta la foc mediu. Unge tigaia cu ulei de gatit si pune in ea cotletele condimentate. Rumeneste-le bine pe fiecare parte (cate 3 minute) pana cand ating gradul dorit de gatire. Scoate-le din tigaie si tine-le calde.
In aceeasi tigaie adauga zeama de supa si lasa-o pe foc jumatate de minut, amestecand si desprinzand de pe peretii tigaii toate resturile rumenite de la carne. Ridica putin intensitatea focului si adauga zmeura. Lasa amestecul pe foc timp de 1 minut pana cand devine usor gros amestecand continuu cu un tel.
La servire adauga peste fiecare cotlet cate 1-2 linguri de sos.
- cotlete de porc
- amaretto
- piure de zmeura
- sare
- cimbru
- ulei
- cotlete de porc