Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
O friptura delicioasa pregatita pe gratar langa care se potriveste perfect o salata de ardei copti.
Metoda de preparare
Presara putin ulei de masline, sare si piper peste cotletele de proc. Lasa-le sa stea asa 30 de minute.
Intre timp incinge gratarul (poti folosi si unul de aragaz, dar cel mai indicat este cel cu carbuni).
Amesteca otetul cu mierea si pune-le la fiert pana cand lichidul se ingroasa si se reduce. Pune in el untul si rozmarinul.
Pune cotletele la fript pe gratar, intorcandu-le pe fiecare parte si ungandu-le din cand in cand cu amestecul cu miere si otet. Gateste-le in jur de 15 minute pana cand carnea este rumeninta.
Lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute inainte de servire.
Sursa reteta si foto: Saveur
INGREDIENTE
- carne de porc
- 1 crenguta rozmarin
- 4 linguri unt
- 2 linguri miere
- 80ml otet balsamic
- piper
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- 4 cotlete de porc