2h
mediu
Internationala
In aceasta reteta otetul si zaharul sunt caramelizate pentru a forma o baza bogata si gustoasa pentru sos. Ghimbirul aduce o nota picanta pe langa perele dulci si carnea de porc.
Condimenteaza carnea de porc cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie neaderentala foc mediu. Pune carnea si gateaste-o cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se patrunde. Scoate-o pe o farfurie si tine-o calda.
Scurge grasimea din tigaie, pune otetul si zaharul si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Lasa-le pe foc mediu pana cand siropul capata culoare inchisa. Nu mai mult de 10-20 de secunde.
Adauga vinul si lasa-le sa fiarba la foc mic amestecand. Acum poti sa adaugi zeama de supa, perele si ghimbirul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute. Adauga si ceapa verde si mai lasa pe foc inca 2 minute pana cand perele sunt deja moi. Adauga si amestecul cu amidon si amesteca pana gand sosul se ingroasa.
Acum redu focul, si pune in tigaie peste sos carnea de porc. Amesteca cat sa acoperi bine carnea cu sosul. Serveste-le calde.
- cotlete de porc
- 1 bucata ghimbir lunga de 3 cm, curatata si taiata julien
- 2 lingurite amidon de porumb amestecat cu 2 lingurite de apa
- 4 fire ceapa verde tocata marunt
- 1 para curatata, fara samburi si taiata pe lungime in 8 felii
- 150ml vin alb
- 230ml zeama de supa de pui
- 2 linguri zahar
- 3 linguri otet de vin
- 2 lingurite ulei de rapita
- piper dupa gust
- sare dupa gust
- 1,5kg cotlete de porc fara os, feliate la 1,5 cm grosime