1h
mediu
Hawaiana
Rasfata-te cu un preparat al bucatariei hawaiene care te va duce cu gandul la vara. Ananasul este regele recoltelor din Hawai de peste un secol, iar localnicii il folosesc in aproape orice mix de fructe. In aceasta reteta vei gasi un sos cremos si exotic in care fructele sunt combinate cu ceapa si ustuori.
Condimenteaza cotletele de porc cu sare si piper si tine-le la rece, intr-un vas acoperit, cel putin 4 ore pentru a permite condimentelor sa patrunda in carne.
Curata pulpa de mango, taie-o cubultele si paseaza-o cu blenderul.
Intr-o tigaie adanca firbe la foc mic piureul de mango, sucul de mango, ananasul, untul, zaharul, mustarul si cateva cuisoare. Asezoneaza cu sare si piper si lasa-le sa fiarba, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute pana cand sosul se ingroasa,. La final scoate cuisoarele.
Cotletele de porc bine marinate se prajesc intr-o tigaie cu cele doua linguri de ulei incins. Intoarce-le de pe o parte pe alta dupa 1-2 minute si scoate-le pe farfurie cand se rumenesc.
Goleste pe jumatate grasimea care s-a strans in tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga sosul cu mango si ananas si cotletele. Acopera cu un capac si lasa-le sa se inabuse timp de 6-8 minute, pana cand carnea este patrunsa bine.
Serveste-le calde cu un vin alb.
- carne de porc
- sare
- cuisoare
- 50 gr zahar brun
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 400 gr ananas taiat bucati
- 200 ml suc de mango
- 1 catel usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 mango
- 4 cotlete carne de porc groase de 2 cm
- piper