> 2h
usor
Americana
Pune coastele, jumatate din sosul de soia, 3 catei de usturoi tocati, 2 lingurite seminte chimion si 1 lingurita fulgi de ardei iute intr-o oala si adauga apa cat sa le acopere.
Pune la fiert si dupa ce da in clocot da focul mai mic si lasa sa fierba acoperit. Gateste timp de 2 ore. scurge coastele si lasa-le deoparte timp de 10 minute.
Intre timp,incinge uleiul la foc mediu, adauga restul de chimion si 2 lingurite fulgi de ardei iute. Prajeste-le 30 de secunde. Adauga restul de 6 catei de usturoi si partea alba de la ceapa verde tocata. Soteaza timp de 2 minute.
Adauga restul de sos de soia, sucul de portocale si mierea. Lasa totul sa fiarba timp de 12-15 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Pune coastele pe o tava de copt invelita in folie de aluminiu, aseaza-le pe gratarul incins (sau la cuptor) si unge-le cu sosul pregatit.
Gateste-le pe o parte timp de 2-3 minute. Intoarce-le si unge-le din nou cu sos. Lasa-le alte 2-3 minute.
Scoate coastele pe un platou. Presara deasupra lor restul de sos, restul de ceapa verde tocata si coaja de citrice.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- coaste de porc
- coaja de la o lime
- coaja de la o lamaie
- 3 linguri miere
- coaja de la o portocala
- 360ml suc de portocale
- 5 lingurite seminte chimion
- 3 lingurite fulgi ardei iute zdrobiti
- 3 linguri ulei vegetal
- 6 cepe verzi tocate
- 9 catei usturoi tocati marunt
- 240ml sos de soia
- 1.5kg coaste de porc