Timp preparare:
2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Te-ai saturat de ceafa la gratar si garnitura anosta de cartofi prajiti? Schimba azi meniul si rasfata-te cu o combinatie savuroasa. Costite de pe care carnea sa se desprinda, imbracate intr-o glazura amaruie cu portocale si ghimbir.

Metoda de preparare

Incalzeste cuptorul la 200C.

Condimenteaza costitele de porc cu sare si piper dupa gust si aseaza-le intr-o tava de friptura. Adauga apa calduta fara sa le acopere si lasa-le la cuptor timp de aproape o ora, pana cand carnea se inmoaie, iar grasimea se dizolva in apa.

Intre timp pregateste glazura de portocale. Amesteca toate ingredientele ramase intr-o oala si pune-le la fiert mestecand continuu, pana cand dulceata se inmoaie si sosul se reduce la jumatate.

Scoate costitele din cuptor si creste temperatura la 230C. Scurge apa si grasimea din tava si toarna deasupra sosul gros de portocale. Amesteca-le bine pana cand sunt acoperite pe toate partile.

Rumeneste-le in cuptor timp de 50 de minute, intorcand costitele de pe o parte pe alta din cand in cand, pana cand sosul se transforma intr-o glazura lipicioasa. Se servesc calde cu legume sotate sau cu salata de cruditati.