< 1h
mediu
Ucraineana
Bucataria Est-Europeana este una bogata in aromele pamantului. Carnea nu lipseste din meniu, asa ca daca iti doresti o alta versiune a sulfeului clasic cu conopida poti sa incerci reteta ucraineana al carei ingredient surpriza sunt nucile.
Curata conopida, desfa-o in buchetele mici si spala-le sub un jet de apa rece. Fierbe conopida in apa cu sare pana cand se inmoaie putin. Scurge apa si pune conopida intr-un bol mare. Adauga bacon/sunca taiata marunt.
Pregateste apoi sosul.
Intr-o tigaie fa un rantas din unt si faina. Topeste untul si adauga in ploaie faina amestecand continuu timp de 2 -3 minute. Adauga supa rece si smantana si amesteca in continuare.
Daca a facut cocoloase, trage tigaia deoparte si bate usor cu un tel. Apoi pune din nou sosul pe foc mediu pana cand da intr-un clocot. Lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
Dupa ce sosul este gata adauga branza rasa si amesteca pentru omogenizare. Toana sosul cald peste conopida si sunca.
Pregateste o tava de copt sau un vas ceramic. Unge-l cu unt si toarna compozitia.
Inainte sa pui tava in cuptor pregateste un amestec din nucile maruntite si 2 linguri de branza rasa pe care sa il presari peste conopida.
Tine conopida in cuptorul preincalzit la 180C/treapta 4 gaz timp de 20 de minute pana cand capata o crusta aurie.
- conopida
- 100 ml supa de pui
- 2 linguri faina alba
- 3 linguri unt
- 100 gr nuca
- 150 gr branza rasa
- 100 gr bacon
- 1 kg conopida
- 100 ml smantana
- sare
- piper