30 min
usor
Internationala
Sufleu de conopida te poate scoate din incurcatura pentru o cina sau pentru un pranz la care s-au invitat pe neasteptate rude sau prieteni. Branza Cheddar va crea o crusta aurie deasupra buchetelor de conopida. Nu numai ca va fi delicios, dar garantam ca va fura si privirile tuturor!
Incinge cuptorul la 180C /treapta 4 gaz.
Curata conopida si taie-o in buchete. Spala-le bine in apa rece si fierbe-le timp de 10 minute pana cand se inmoaie. Scurge bine apa si lasa-le sa se raceasca intr-o sita.
Amesteca intr-un bol untul topit, parmezanul ras, pesmetul, fulgii de ardei iute si sarea. Aseaza bucatile de conopida intr-o tava patrata cu latura de 22 cm. Toarna deaspura ei amestecul cu parmezan si presara branza Cheddar faramitata.
Coace conopida la cuptor timp de 20 de minute pana cand branza se topeste.
Serveste-o calda ca fel principal sau garnitura pentru fripturi.
- conopida
- 5 gr fulgi ardei iute
- 75 gr pesmet
- 20 gr parmezan
- 100 gr unt
- 1,5 kg conopida
- 100 gr branza cheddar
- sare