Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O portie de piure cremos de mazare si o bucata de peste bun sunt tot ce iti trebuie pentru o cina usoara.
Metoda de preparare
Presara carnea de cod cu seminte de mustar si lasa-o sa se marineze la frigider timp de 2 ore.
intre timp caleste salotele in untul incins la foc mediu, timp de 5 minute, adauga mazarea congelata, 250ml apa, sare si piper si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
Paseaza cu un blender 1/3 din mazarea fiarta, impreuna cu smantana, putina sare si piper.
Prajeste bucatile de cod in uleiul de masline incins, timp de 4 minute, intorcandu-le o data pe fiecare parte.
Serveste codul cu piure de mazare si mazare cu salote, decorate cu putin marar proaspat.
Sursa reteta si foto: Saveur
INGREDIENTE
- peste
- 150ml smantana de gatit
- 2 linguri ulei de masline
- piper
- sare
- 500g mazare congelata
- 2 salote tocate
- 4 linguri unt
- 1 lingura seminte de mustar
- 1.2kg file cod taiat in bucati