< 30 min
usor
Sud-americana
Ananasul adauga un gust dulce acestui cocktail clasic. Poti folosi ananas proaspat sau din conserva, iar rezultatul va fi la fel de bun.
Pregateste mai intai un piure de ananas si cu sirop de menta. Pune la fiet zaharul cu 230ml apa pana cand zaharul se dizolva. Ia de pe foc si pune menta in apa fiarta. Lasa totul sa se raceasca, apoi strecoara.
Intre timp, paseaza jumatate din cantitatea de ananas intr-un blender. Adauga siropul de menta si amesteca bine. Pune la frigider sa se raceasca.
Pregateste fiecare cocktail in parte. Pentru fiecare din cele 8 bauturi zdrobeste 2 bucati de ananas, 3 felii de lime si 1 lingura frunze de menta intr-un cocktail shaker. Adauga 60ml apa si 60ml piure de ananas, umple cu cuburi de gheata si agita bine 30 de secunde.
Toarna (fara sa strecori) in pahare inalte si completeaza cu apa minerala. Decoreaza cu o felie de lime si un pai.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- rom
- 450ml rom alb
- 4 lime taiate in 8 felii fiecare
- 500g ananas taiat in bucati mici
- 1 legatura menta
- 150g zahar
- apa minerala