< 30 min
usor
Sud-americana
Un cocktail simplu facut cu doar cateva ingredinete, care pastreaza savoarea fructelor topicale. Este inspirat de Insula Pinilor, a doua cea mai mare insula a Cubei, unde atunci cand sezonul grepfrutului este in toi, acest cocktail depaseste in faima orice alta combinatie.
Pune sucul de rodii si zaharul la fiert intr-o oala si lasa-le sa dea in clocot, amestecand pana cand zaharul se topeste.
Lasa sa fiarba timp de 5 minute, pana cand cantitatea de lichid se reduce la un sfert. Lasa siropul sa se raceasca.
Toarna 2 linguri de sirop, 115ml rom si 60ml suc de grepfruit intr-un cocktail shaker. Umple cu gheata si agita bine.
Strecoara in 2 pahare de Martini si repeta operatiunea pentru a mai pregati doua cocktailuri.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- rom
- 120ml suc de grepfruit
- 230ml rom alb
- 1 lingura zahar
- 120ml suc de rodii
- cuburi de gheata