< 30 min
usor
Caraibiana
Un cocktail cu arome caraibiene de rom si fructe exotice care poate lua locul unei limonade in zilele fierbinti de vara.
Incinge bine o tigaie de fonta. Taie feliile de mandarina in jumatati si inmoaie capetele taiate in zahar brun. Mai presara niste zahar brun peste ele.
Presara 8 fire de rozmarin in tigaie, pune si feliile de mandarina si lasa-le pe foc mic timp de 2 minute, pana cand zaharul se caramelizeaza. Lasa totul sa se raceasca.
Taie feliile de mandarina in bucatalele mai mici si pune-le intr-o carafa. Adauga 2 linguri zahar brun si zdrobeste-le ca sa obtii un suc. Adauga romul si gheata si amesteca pana cand se raceste. Imparte bautura in 8 pahare si decoreaza cu firele de rozmarin ramase.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- rom
- 450ml rom alb
- 4 mandarine (sau tangerine)
- 16 fire rozmarin
- 2 linguri zahar brun + cateva linguri extra