Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade Celsius. Intr-un bol, bate bine ouale. Adauga apoi laptele, faina, zaharul, sarea si vanilia, amestecand incontinuu.
Pune o tigaie mare de fonta in cuptor, in partea de sus, si topeste untul. Apoi, toarna in ea toata compozitia de clatite. Las-o sa stea la cuptor 20-25 minute. Sau, ca sa o testezi daca e gata, infige un cutit in mijlocul clatitei - daca iese curat, inseamna ca e facuta.
Pune deasupra fructele de padure si lasa clatita sa stea cateva minute inainte de servire.
Serveste-o cu un sirop sau zahar pudra.
Sursa: noshingwiththenolands.com
INGREDIENTE
- lapte
- 60g unt
- 1 lingurita vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 2 linguri zahar
- 64g faina
- 240ml lapte
- 3 oua
- fructe de padure
- zahar