1h
usor
Americana
Pentru piersicile in brandy:
Intr-o tigaie medie pune brandy-ul, zaharul, 60ml sirop de artar si apa. lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand zaharul se dizolva.
Pune feliile de piersica intr-un bol si toarna deasupra lor siropul.Lasa-le asa timp de 30 minute.
Pentru clatite:
Amesteca intr-un bol cele doua tipuri de faina, praful de copt, un praf de sare, un praf de scortisoara si un praf de nucsoara.
Intr-un alt bol amesteca iaurtul cu 60ml sirop de artar, oul si untul. Adauga ingredientele umende peste cele uscate si amesteca bine.
Incinge o tigaie mare si pune cate un polonic din aluat de clatite. Gateste-le cateva minute pe fiecare parte. Serveste-le cu piersicile pregatite si frisca.
Sursa reteta si foto: Honest Cooking
- ovaz
- 2 linguri unt topit
- 1 ou
- 170ml iaurt de baut
- 1/2 lingurita praf de copt
- 40g faina de ovaz
- 80g faina
- 60ml apa
- 120ml sirop de artar
- 50g zahar
- 120ml brandy
- 2-3 piersici mari taiate in 8 felii