> 2h
usor
Franceza
In Franta se numesc socca si le gaseti in multe din pietele din provinciile sudice. Sunt niste clatite parfumate cu ierburi aromatice pe care le poti servi la aperitiv, cu salata sau ca o gustare.
Amesteca faina cu 2 linguri ulei de masline, 1 lingura rozmarin, sare si 240ml apa. Acopera amestecul si lasa-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 ore.
Inginge grilul de la cuptor
Pune 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie de 25cm si toarna jumatate din aluat intainzadu-l pe toata suprafata ei. Baga tigaia la cuptor si lasa sa se rumeneasca timp de cel putin 4 minute.
Repeta operatiunea cu restul de aluat. Cand clatitele sunt gata presara peste ele restul de rozmarin, chimionul, sare si piper.
Sursa reteta si foto: Saveur
- naut
- 240ml apa
- 1/4 lingurita chimion macinat
- 3/4 lingurita sare
- 2 linguri rozmarin tocat
- 120ml ulei de masline
- piper
- 90-100g faina de naut